2016. január 8.

3 praktikus trükk az angol tanuláshoz


Adok pár tippet és trükköt, amivel valamelyest el lehet sajátítani a szavak kiejtését, valamint újabbakkal bővíteni a szókincsünket. Én a jelenlegi angol tudásomnak legalább a felét így szereztem, tehát nem épp hasztalanok. =)


1. Olvassunk angol szövegeket 

Kezdésnek inkább olyat ajánlok, ami képekkel  van ellátva. Gyerekkönyv, mini képregények, doujinshi-k (ha valaki szereti az animéket/mangákat). Aztán jöhetnek a keményebb diók, a kép nélküli szövegek. 
(Ha mondjuk a böngészőnkben be van állítva az automatikus fordítás, az se baj, mert úgyse fordít le mindent.)

Itt találhattok pár közismert mesétTündér mesék



2. Nézzünk videókat angolul

Itt azt tudom ajánlani, hogy kezdésnek próbáljuk megkeresni régi, gyerekkori kedvenceinket angolul és nézzük azokat. De az se h*lyeség, ha olyan videót nézünk, amiben a magyar nyelvet tanítják. Az is elég hatásos. =)


Pár videó:



An Akatsuki's Life - Egy Akatsukis élete  (Naruto paródia magyar szinkronnal és angol felirattal)




3. Hallgassunk zenét szöveggel

Keressük meg kedvenc dalainkat és próbáljuk meg követni az előadóval együtt. Ha ez már megy, akkor megnézhetjük, hogy mely szavakat ismerjük már fel. Ugyanezt meg lehet csinálni úgy is, hogy megkeressük, a magyar szöveges verziót (már ha van). Viszont ha az utóbbi megoldást választjuk, akkor nem árt a videó megnézése előtt belepillantani a kommentekbe, mert azok általában adnak némi támpontot, hogy mennyire megbízható a fordítás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése